Handboll

Vill du lära dig mer om Handboll? Då har du kommit helt rätt!

Handboll är en av de mest populära idrotterna i Sverige. Många människor gillar att spela handboll eftersom det är en mycket fysisk och taktisk sport. Handboll är också en sport som kräver mycket koordination och balans. Handboll är en av de mest populära idrotterna i Sverige.

Många människor gillar att spela handboll eftersom det är en mycket fysisk och taktisk sport. Handboll är också en sport som kräver mycket koordination och balans.

 • Handboll är en bra idrott för alla åldrar.
 • Handboll är en bra idrott för både kropp och själ.
 • Handboll är en bra idrott för att få bättre balans och koordination.
gula röda bollar till handboll

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

handbollspelare spelar match

Målet med Handboll


Målet med sporten handboll är att få bollen in i motståndarnas mål. Detta görs genom att passa bollen mellan spelarna och sedan skjuta den mot målet.

För att vinna matchen måste man få flest mål. Handboll är en mycket snabb och fartfylld sport och det krävs mycket koordination och samarbete mellan spelarna för att lyckas.

Regler i Handboll

Handboll är ett spännande och fartfyllt lagspel som spelas med både händerna och fötterna. Målet med spelet är att få bollen in i motståndarnas mål, och det gör man genom att slå den med handen mot marken eller motståndarnas spelare.

För att få bollen in i mål måste man dock följa några regler. Först och främst får man bara slå bollen med handen, inte med foten eller något annat. Man får också inte slå bollen med båda händerna samtidigt, utan man måste slå den med en hand i taget.

Dessutom får man inte ta mer än tre steg med bollen i handen, och man får bara ha den i handen i tre sekunder innan man måste slå den. Om man tar fler steg eller håller bollen i handen för länge blir det fel, och man får inte mål.

Slutligen måste man också följa de olika zonerna på handbollsplanen. Man får bara befinna sig i en zon i tre sekunder, och man får bara spela bollen i en zon en gång innan man måste slå den.

Dessa regler gör handboll till ett snabbt och fartfyllt spel där alla måste hålla koll på allt som händer.

spela handboll utomhus

Hur länge spelar man Handboll?

Handboll är en av de mest populära sporten i Sverige. Det är en av de mest spännande och utmanande sporten.

Det finns två lag med sexton spelare på varje lag. Varje lag har en målvakt. Målet är att få bollen in i motståndarnas mål. Handboll är en av de mest komplexa sporten. Den har många regler och är svår att lära sig.

Men när du väl har lärt dig reglerna, handboll är en av de mest underhållande och intensiva sporten. Handbollsspelare är mycket vältränade och snabb. De måste vara mycket starka och uthålliga för att klara av de hårda kontakterna. Handboll är en fysiskt krävande sport.

De flesta spelare är mycket muskulösa och har en hög fysisk kapacitet. Handboll är en av de mest taktiska sporten. Det kräver mycket taktiskt tänkande för att vinna. Handbollsspelare måste vara mycket smarta och snabba på att tänka. De måste också vara bra på att läsa motståndarnas spel.

Handboll är en av de mest intensiva sporten. Det är en snabb och hård sport. Det är också en mycket mentalt krävande sport. Handbollsspelare måste vara mycket mentalt starka för att klara av de höga kraven.

Vilken utrustning du behöver för Handboll

En handbollsspelare behöver:

 • Boll
 • Handbollsskor
 • Handbollshandskar
 • Handbollsväska
 • Skydd mot slag

Bollen är cirkelformad och tillverkad av läder eller konstläder. Den är ungefär 40 cm i diameter och 60-65 cm i omkrets.

Handbollsskor är tillverkade för att ge bra grepp och stöd under snabba förflyttningar. De har en tjock sula och ofta en snörning eller kardborreband för att hålla skon på plats.

Handbollshandskar är tillverkade för att ge bättre grepp på bollen och skydda händerna mot slag. De är ofta gjorda av tyg eller läder och har en stötdämpande kudde på insidan.

Handbollsväskan är till för att bära all handbollutrustning. Den är ofta rymlig och har flera fack för att ordna allt på ett smidigt sätt.

Skydd mot slag är viktigt för handbollsspelare, och det finns olika typer av skyddsutrustning som används.

boll till handball på mål

Hur det ser ut

Handboll är en spännande och utmanande sport som spelas på en rektangulär plan. Planen är uppdelad i två halvor av en linje som går mitt igenom.

Varje halva är uppdelad i tre delar av ytterligare två linjer. Dessa ytterligare två linjer delar upp den ena halvan av planen i tre delar och den andra halvan i två delar.

Detta ger spelarna ytterligare utrymme att röra sig och gör det även möjligt för dem att göra mer precisa passningar. Handboll är en sport som kräver både snabbhet och uthållighet.

Detta gör det till en mycket taktisk sport där spelarna måste tänka snabbt och använda sina kunskaper för att vinna matchen.

Hur du kommer igång och lär dig Handboll

Det finns många olika sätt att lära sig spela handboll. Om du är helt nybörjare kan det vara bra att börja med att titta på några matcher och läsa på om spelet.

Det är också en bra idé att prata med någon som redan spelar handboll och kan ge dig tips och råd. När du känner dig bekväm med grunderna i spelet, kan du börja träna på egen hand eller gå med i en handbollskola.

Så här kan du lära dig spela handboll:

 • Titta på matcher och läs på om spelet – detta är en bra start för att lära sig grunderna i handboll.
 • Prata med någon som redan spelar handboll – de kan ge dig tips och råd om hur du börjar spela.
 • Börja träna på egen hand – detta är ett bra sätt att lära sig de olika handbollsteknikerna.
 • Gå med i en handbollskola – detta är ett bra sätt att lära sig spela handboll tillsammans med andra.
spela handboll utomhus

Vad varje spelare behöver lära sig om Handboll

 • Dribbling
 • Passing
 • Fånga
 • Skjuta

En början handbollsspelare behöver lära sig grundläggande tekniker för att lyckas i spelet.

Dessa tekniker inkluderar dribbla, passera, fånga och skjuta. Dribbla innebär att man förflyttar bollen med en hand medan man styr den med den andra.

Det är viktigt att lära sig att dribbla med båda händerna för att bli en bra handbollsspelare. Passera innebär att man förflyttar bollen till en annan spelare med en hand. Det är viktigt att lära sig att passera på olika sätt för att få bollen till den spelare man vill ska ha den.

Fånga innebär att man tar emot bollen med en hand. Det är viktigt att lära sig att fånga på olika sätt för att få bollen i den hand man vill ha den.

Skjuta innebär att man förflyttar bollen med en hand mot målet för att få den att gå in i målet. Det är viktigt att lära sig att skjuta på olika sätt för att få bollen att gå in i målet på olika sätt.