Tennis

Vill du lära dig mer om Tennis? Då har du kommit helt rätt!

Tennis är en av de mest populära sporterna i världen. Tusentals människor spelar tennis varje dag, och det är inte konstigt varför. Tennis är en fantastisk sport som utmanar både din fysiska och mentala kondition. Det är också en social sport, som gör att du kan träffa nya människor och skapa nya vänskapsband.

Golf är en sport som ger många fördelar, både fysiska och mentala. Golf är bra för:

 • Hälsan: Golf är en bra form av fysisk aktivitet som hjälper till att stärka kroppen och hålla den i form. Golf är en sport som passar alla, oavsett ålder eller fitness-nivå.
 • Stresslindring: Golf är en avkopplande och lugnande sport, perfekt för att lindra stress och ångest. Spela golf i skön natur och låt tankarna vandra.
 • Socialt: Golf är en social sport, och en bra möjlighet att träffa nya människor och knyta nya vänskapsband.
tennisrack och tennisbollar

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

tennis match

Målet med Tennis

Tennis är en fantastisk sport som inte bara ger dig möjlighet att träna din kropp, utan även din mentala och sociala förmåga. Tennisens mål är att slå bollen över nätet till motståndaren så att den inte kan returnera den.

Regler i Tennis

Tennis är ett bollsport som spelas mellan två spelare (singel) eller två lag (dubbel). Målet med spelet är att slå bollen till motståndaren så att motståndaren inte kan returnera den. Varje spelare har två chanser att returnera bollen.

Om bollen går över staketet eller hamnar utanför banan, räknas det som ett fel. Om en spelare inte lyckas returnera bollen, räknas det som ett poäng för motståndaren.

Spelet börjar med en serve. Serveren ställer sig bakom den ena av de två stora cirklarna som finns på varsin sida av nätet. Motståndaren ställer sig bakom den andra cirkeln. Serveren slår sedan bollen till motståndaren.

kvinnlig tennisspelare spelar tennis

Hur länge spelar man Tennis?


Tennis är en sport som spelas mellan två spelare medan var och en står på sin egen sida av nätet. Målet med spelet är att slå bollen över nätet till motståndarens bana så att motståndaren inte kan nå den och returnera den.

Spelet börjar med att serva, dvs slå bollen över nätet till motståndaren. Sedan följer ett antal slag mellan spelarna tills en av dem missar, får bollen utanför bana, returnerar bollen felaktigt eller slår bollen i nätet. När detta händer får den andra spelaren ett poäng. Spelet fortsätter tills någon av spelarna har vunnit två set. Ett set är vunnet när en av spelarna har fått sextalet poäng

Vilken utrustning du behöver för Tennis

Det finns ett antal saker som du behöver för att spela tennis. Här är en lista på några av de viktigaste sakerna: -Ett tennisrack. De flesta tennisspelare använder ett tennisrack som väger omkring 300-400 gram.

 • Tennisrack: Du kan hitta tennisrack i alla prisklasser, så det är viktigt att välja ett tennisrack som passar din budget.
 • Tennisbollar. Du behöver bollar för att spela tennis. En tennisboll är cirka 6,4 cm i diameter och väger omkring 57 gram.
 • Tennisskor. Det är viktigt att ha bra skor när du spelar tennis. Skorna ska ge bra stöd och grepp.
 • Tenniskläder. Du behöver inte speciella kläder för att spela tennis, men det är viktigt att ha bekväma tenniskläder.
tennisspelare spelar tennis med boll

Hur det ser ut

Tennisbanan är en rektangulär plan på 18 till 27 meter lång och 9 till 13 meter bred. Den är uppdelad i två halvor av en mittenlinje och två diagonala linjer som går från mittenlinjen till varje hörn. På varje sida av mittenlinjen finns två rektangulära zoner, en på 3 till 6 meter och en på 9 till 12 meter.

Dessa zoner är uppdelade i två halvor av en vertikal linje som går genom mitten av zonerna. På varje sida av denna linje finns en rund zon på 2,74 meter i diameter. Detta är serviszonen där spelarna måste stå när de serverar. Banan är omgiven av en rektangulär gräsmatta på 3 till 5 meter.

Hur du kommer igång och lär dig Tennis

Det finns många olika sätt att lära sig grunderna i tennis. Här är några tips på hur man bör gå tillväga:

 • Börja med att lära dig grunderna i tennis. Lär dig hur man håller i racketen och hur man slår bollen.
 • Se till att du har rätt utrustning. Ett bra tennisrack och bra bollar är viktigt för att lära sig att spela tennis på rätt sätt.
 • Hitta en bra tennispartner. Det är mycket lättare att lära sig spela tennis om man har någon att spela med.
 • Gå till en tennisbanan och börja spela. Det är den bästa metoden för att lära sig spela tennis på rätt sätt.
 • Titta på tennis på TV eller online. Det är en bra metod för att lära spela tennis.
tennisboll tennisplan

Vad varje spelare behöver lära sig om Tennis

De flesta människor tror att det bara handlar om att slå bollen över nätet, men det finns mycket mer komplexitet i spelet än så. Här är några av de grundläggande tennis färdigheterna som alla nybörjare bör lära sig:

 • Slag: De olika slagen är grunden för spelet. De flesta människor känner till grundläggande slag som voléer och dropshots, men det finns fler komplicerade slag som du kan lära dig för att göra spelet mer intressant.
 • Tjurrusning: När du spelar tennis, måste du ofta springa efter bollen. Detta kräver snabbhet och uthållighet.
 • Hoppa: Ibland måste du hoppa för att nå bollen. Detta kräver balans också.