Hockey

Vill du lära dig mer om Hockey? Då har du kommit helt rätt!

Hockey är en av de mest populära sportarna i världen. Varje år spelas det hundratals turneringar och tusentals lag tävlar mot varandra.

Många människor gillar att spela hockey eftersom det är en spännande och utmanande sport. Hockey är en fysiskt krävande sport. Du måste vara stark och smidig för att kunna spela. Du måste också vara snabb på benen och ha bra balans.

Hockey är en av de mest populära sporter i världen. Det är en bra idrottsaktivitet för många olika anledningar:

 • Det är bra för fysisk hälsa – det hjälper till att stärka ben och muskler och öka konditionen.
 • Det är bra för mental hälsa – det hjälper till att reducera stress och öka koncentrationen.
 • Det är en social aktivitet – det är ett bra sätt att träffa nya människor och skapa vänskapsband.
hockeyspelare spelar ishockey

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

2 hockey spelare på is

Målet med Hockey

Målet med sporten hockey är att få bollen in i motståndarnas mål. Detta görs genom att föra bollen med stickan och placera den i motståndarnas mål. För att lyckas med detta krävs det både skicklighet och koordination.

Regler i Hockey

Hockey är ett lagspel som spelas på en isyta med två mål och två lag.

Varje lag har fem spelare: en målvakt, tre backar och en forward. Målet är att få pucken in i motståndarnas mål. Pucken får inte skjutas med handen, den får endast skjutas med klubban. Det går snabbt att spela hockey.

Pucken är mycket lätt och snabb och spelarna är ofta i rörelse. En match består av tre perioder. Varje period är 20 minuter lång. Om det är lika mellan lagen efter de tre perioderna, går matchen till förlängning.

Förlängningen är 5 minuter lång. Om det fortfarande är lika efter förlängningen, går matchen till straffar. Varje lag får chansen att skjuta tre straffar.

Om det är lika efter straffarna, får varje lag en chans till. Detta fortsätter tills det blir ett mål. Hockey är ett roligt och spännande spel. Det är ett perfekt sätt att träna och hålla sig i form.

hockeymålvakt pa is

Hur länge spelar man Hockey?

Hockey är en av de mest populära sportarna i världen. Många människor spelar det, och det är också en av de mest sedda sportarna på tv. Det är en av de snabbaste och mest intensiva sportarna, och det är också en av de mest taktiska.

En hockeymatch består av tre perioder. Varje period är 20 minuter lång. Om det är oavgjort efter de tre perioderna, så spelas det en förlängning.

Förlängningen är fem minuter lång, och det är bara backarna och målvakten på isen. Om det fortfarande är oavgjort efter förlängningen, så avgörs matchen med straffar.

Vilken utrustning du behöver för Hockey

En ishockeyspelare behöver en mängd olika saker för att kunna spela på en säker och korrekt nivå.

Detta inkluderar:

 • En hockeyklubba
 • En ishockeyrink
 • Skyddande kläder, inklusive en hjälm, skridskor, knä- och armbågsskydd, skulderskydd och en käpp
 • Ett par ishockeyskor
 • Ett par ishockeyskridskor
 • En ishockeyrink
 • En hockeypuck
spela hockey på ishockey

Hur det ser ut

Spelet spelas på en plan yta som är cirka 60 meter lång och 30 meter bred. Ytan är markerad av två linjer som går från mållinjen till mittlinjen, och två linjer som går från mållinjen till kortsidelinjen. På varje sida av planen finns ett mål som är 3 meter bred och 2 meter hög.

Hur du kommer igång och lär dig Hockey

Hockey är en av de mest populära sporten i världen. Det är en mycket snabb och actionfylld sport, och det är också en av de mest fysiska. Det är en sport som kräver både styrka och snabbhet.

Om du är nybörjare inom hockey, finns det ett antal saker du kan göra för att lära dig sporten:

 • Se på professional hockey. Se på hur de bästa spelarna i världen spelar och försök att analysera deras spel. Du kan också läsa om dem och lära dig mer om deras strategier.
 • Spela själv. Du kommer inte att bli en bra hockeyspelare om du inte spelar själv. Du kan börja med att spela med vänner eller gå med i en lokal hockeyklubb.
 • Träna din fysik. Hockey är en mycket fysisk sport, så det är viktigt att du är i bra form. Gå på gym eller gör andra typer av fysiska aktiviteter för att förbättra din styrka och kondition.
 • Se på videos. Det finns många bra videos på internet som kan hjälpa dig att lära dig grunderna i hockey.
hockeyklubba

Vad varje spelare behöver lära sig om Hockey

Hockey är ett fartfyllt och spännande spel som passar både barn och vuxna. För att kunna spela hockey behöver man lära sig grundläggande skickligheter.

Dessa grundläggande skickligheter är:

 • Klubbhantering – För att kunna spela hockey måste man lära sig att hantera sin klubba på rätt sätt. Det innebär att man ska kunna hålla i klubban med båda händerna och använda den för att styra bollen.
 • Passning – En bra passning är nyckeln till att spela hockey på ett bra sätt. För att kunna göra en bra passning måste man lära sig att släppa bollen med klubban på rätt sätt så att den hamnar i mottagarens stick.
 • Skott – För att kunna göra ett bra skott måste man lära sig att släppa bollen med klubban på rätt sätt så att den hamnar i mål. Man måste också lära sig att hålla i klubban på rätt sätt för att få bästa möjliga effekt på skottet.
 • Dribbling – För att kunna göra en bra dribbling måste man lära sig att hålla i klubban på rätt sätt och använda den för att styra bollen. Man måste också lära sig att passera bollen mellan benen på motståndarna.
 • Stoppning – För att kunna göra ett bra stopp måste man lära sig att hålla i klubban på rätt sätt och använda den för att styra bollen. Man måste också lära sig att släppa bollen med klubban på rätt sätt så att den hamnar i mottagarens stick.